Våra forumregler - Läs gärna och gör alla glada!

Användarvisningsbild
Hund
Administratör
Inlägg: 60
Blev medlem: 01 feb 2020, 21:52
Ort: $HOME
Kontakt:

Våra forumregler - Läs gärna och gör alla glada!

Inlägg av Hund »

Våra forumregler är få och enkla, läs gärna igenom dem en gång!

---

1. Använd sunt förnuft.

När du besöker vår webbplats och våra tjänster förväntar vi oss att du använder dig av sunt förnuft. Det innebär att man alltid är respektfull, ödmjuk och snäll gentemot dina medmänniskor.

2. Endast ett konto per person.

Ett konto per person gäller. Om du har problem med att komma åt ditt konto är du alltid välkommen att kontakta oss.

3. Ingen reklam tillåten.

Vårt forum är ingen reklampelare. Med det sagt går det givetvis bra att tipsa om exempelvis sin blogg eller andra ideella projekt.

Om du är osäker på vad som räknas som reklam eller inte kan du alltid fråga oss innan du gör ett inlägg eller skapar en tråd.

4. Svensk lagstiftning gäller.

Vi rättar oss självklart till fullo efter svensk lagstiftning.

Regler och riktlinjer specifika till vårt forum

5. Sök alltid innan du skapar en tråd.

Det finns en stor chans att någon har redan skapat en liknande tråd och rent utav kanske har hittat en lösning på ditt problem. Att du istället ska behöva vänta på svar på din tråd kan svaret finnas framför nästan på dig, samtidigt som du undviker att potentiellt skapa onödiga dublettrådar som tar uppmärksamheten från andra trådar som kunde ha fått uppmärksamheten istället.

6. Knuffa inte upp dina trådar.

Att knuffa (engelska “bump”, svengelskt verb “bumpa”) din tråd innebär att du besvarar din egna tråd i syfte att den ska knuffas upp i listan framför andra inlägg. Det är inte helt schysst mot andra användare och det är därför inget som vi tillåter här.

7. Använd tydliga rubriker.

Att använda tydliga rubriker på sina trådar innebär att du ökar din chans att få hjälp. Det underlättar även för andra användare som kanske söker en lösning på ett problem som just du haft.

8. Markera lösta trådar som löst.

När en supportråd har blivit löst ska tråden markeras som löst. Detta innebär att det blir enklare för andra att hitta hjälp och relevant information.

9. Håll dig till ämnet.

Det tillhör god forumetikett att hålla sig till ämnet, även om man ibland råkar komma iväg på en liten avstickare och det är givetvis helt okej.

10. Använd alltid miniatyrbilder

För att alla ska få en trevlig vistelse på forumet hör det till god ton att respektera de som har en begränsad dataplan. Använd därför alltid miniatyrbilder eller en vanlig textlänk när ni publicerar/länkar till bilder.

---

Du hittar också alltid våra regler här: https://linuxkompis.se/regler-och-riktlinjer.html
Gentoo Linux ~ Hemsida | Mastodon

Låst